Boende

Trivselregler och förhållningsätt

För allas trevnad har föreningens styrelse tagit fram trivselregler.

  • Vi sänker ljudnivån på radio, stereo, TV och andra apparater efter kl 22.00.
  • Vi tänker på brandrisken och påminner om att det skall finnas minst en brandvarnare i varje lägenhet. Gasbehållare och annat brandfarligt material får inte förvaras i lägenheten.
  • Vi släcker ljuset efter vistelse i förråden, ser till att dörrar är ordenligt låsta.
  • Vi parkerar fordon på avsedda platser. De som har förhyrda parkeringar ställer sina fordon där. Gästparkeringarna (4 timmar) är avsedda för gäster. Det är förbjudet att tvätta bilar på området. Undvik i största mån att köra bil in på området. Gårdsparkering är EJ tillåtet!
  • Handikapparkeringen är endast avsedd för de som har tillstånd.
  • Kattägare ansvarar för att hålla rent efter era katter i sandlådorna för att barnen i området inte ska behöva leka bland kattspillning.
  • Alla medlemmar äger nyttjanderätten för respektive tomt, detta innebär att medlemmen är ansvarig för att hålla tomten i gott skick.

Soprum

Källsortering gäller i soprummen. Tänk på att soprummen töms en gång i veckan. Det är inte tillåtet att lämna sopor som ej hör hemma i befintliga sop/sortering-kärl. Större emballage skall köras direkt till återbruket. Var vänlig källsortera era sopor så noga som möjligt med tanke på miljön.

Gräsklippare

Gräsklippare finns att låna helt kostnadsfritt.
Klipparna står i miljöstationsrummen.

Verktygsbod

Intill miljöstationsrummet (nr 3) finns en verktygsbod, där det bland annat, finns möjlighet att låna spadar, krattor, häcksax mm för trädgårdsarbete till sin egen tomträtt.

Gemensamma städdagar

Sker två gånger årligen, höst och vår. Där är alla medlemmar delaktiga i att storstäda på området. Städdagarna avslutas alltid med gemensam förtäring i föreningslokalen.

Tvättstuga/Regler tvättstuga

2 stycken, bokas via bokningstavla i respektive tvättstuga. Töm alla kläder på nycklar, skruvar och andra lösa föremål. Städa efter dig själv, lämna tvättstugan som du själv vill hitta den. Ta bort ludd i torktumlare. Sortera soporna efter dig!

Bokad tid får utnyttjas av annan person 30 minuter efter startad tid om vederbörande inte börjat använda tvättstugan.

TV

Alla lägenheter har Tv-box från Com Hem kostnadsfritt, grundutbud samt åtta tilläggskanaler. (Nytt avtal med Com Hem från och med oktober 2014.)

Läs mer på: www.comhem.se

Bredband

I alla lägenheter finns anslutning till Com Hem Bredband. Alla lägenheter har kostnadsfritt bredband upp till 100 Mbit/s. ( Nytt avtal med ComHem från och med oktober 2014.)

Läs mer: www.comhem.se

Parkering/Carport

Föreningen har ett antal parkeringsplatser och carportar till uthyrning. Samtliga platser har tillgång till eluttag. 1 plats för snabbladdning av EL-bil finns.

Det finns ett kösystem för de som är intresserade. Kontakta styrelsen vid intresse.

Du kan inte överta en parkeringsplats eller hyra i andra hand utan måste bli tilldelad en parkeringsplats av styrelsen.

Föreningslokal

Lokalen kan endas utnyttjas av föreningens medlemmar, till en kostnad av 300:- per dygn, halvdagshyra 150:- kostnaden debiteras på avgiftsavin. För att boka lokalen, kontakta styrelsen. Vid bokning av föreningslokalen så kan inte bastun användas av annan än de som bokat lokalen. (om inte annan överenskommelse sker med lokalhyraren).

Ordningsregler för lokalen finns tillgängligt i lokalen, vänligen respektera dessa.

Bastu

Bastu finns att utnyttja för föreningens medlemmar kostnadsfritt. Bastun får användas fram till 23.00, gäller alla dagar.

Lämna ett svar